fredag 22 juli 2011

Gurka under press

En av de bästa sakerna med att äta hos mormor (förutom köttbullarna med ormägg i) som barn var pressgurkan!
Jag blev helt plötsligt sugen på den nu och hittade ett recept som jag bara måste göra snart!
Tänk att ha det till sojabullar, potatis och veg. brunsås MUMMS!

Pressgurka

1 slanggurka
salt
2 msk hackad persilja
L a g:
1/4 dl ren ättika, 24 %
1 dl socker
1 3/4 dl vatten
1/2 krm nymald vitpeppar
Skär gurkan i tunna skivor. Strö över och blanda gurkan med lite salt. Sätt under lätt press mellan två djupa tallrikar. Låt stå 30 minuter. Sila av spadet. Lägg gurkan i en skål.
Rör ättika, socker, vatten och vitpeppar, tills sockret löst sig. Häll lagen över gurkan. Vänd ner persiljan.