måndag 23 maj 2011

En sån där dag

I dag är en sån där dag då jag hatar mig själv. Jag hatar mig själv för att jag inte fungerar som en normal människa, jag hatar att jag och mina psykiska problem ska stå i vägen för ett uthärdligt liv. Jag har misslyckats, igen. Mina planer är total förstörda och nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Det går inte att leva med social fobi, jag kan i alla fall inte leva med det. Det är inget liv.. det är ånges mycket ångest, bedövande ångest. I dag är en sån där dag då jag inte vill vara med mer. En sån där dag då jag bara vill ge upp, sluta andas och sluta vara.
Hejdå studier hej misär.

onsdag 11 maj 2011

Blåbärsglass

Oj, vad glad jag blev kan ni tro när jag hittade Tofulines blåbärsglass här i Göteborg! Har inte sett den i Borås nämligen.
Så efter några dagar av nedstämdhet, bråk och annat skit så ska jag kleta mask of magnaminty i ansiktet och äta tre skopor blåbärsglass ur en Hanna (rörstrand) mugg!!
Nu kom jag att tänka på en tofuline sort som jag tyckte mycket om men som dessvärre inte verkar finnas längre, mocca smak var det.

måndag 9 maj 2011

Hem nr 1

Idag besökte jag Borås och lägenhet nr 1 där jag möttes av död.. ja, i princip alla mina växter var döda. De har stekts i solen och inte fått en droppe vatten på vem vet hur länge. Jag blev ledsen. Ska ju påpeka att lägenhet nr 1 inte är obebodd. "jag har inte lagt märke till det..." nähänej okej...

Det är en dålig dag och jag skulle helst vilja förtära vin i gott sällskap men varken vin eller någon form av sällskap har jag.. om man bortser från katterna :(

söndag 8 maj 2011

Binge

Har inte kommit så långt egentligen men mina fina tradera påslakan är på plats, jag har fäst ett tyg i huvudänden av sänggaveln, min fina gröna rya från Emmaus värmer mina fossingar på morgonkvisten och pallarna i teak fungerar som sängbord.
Grönt, vitt, blått och lite gult är vad som gäller för mig i vår/sommar :) Galet fräscht

Fattigmansmat

Skrev i förrgår om mitt besök på Ica och hur jag glömde min tunna plånbok hemma.

Egentligen är den inte tunn eftersom det är en filofax men ni förstår vad jag menar, jag är allt annat än rik!
Hur som så var jag och handlade fattigmansmat som jag kallar det, äta måste man och det ska vara näringsrikt!

Varukorgen innehöll bland annat: Torkade kidneybönor, kikärtor, linser och garam mansala-krydda (har man bara mjöl hemma så kan man göra olika enkla och nyttiga biffar). Vitkål, senap, äggfri majonäs och turkiskyoghurt (lyxvaror som man kan göra coleslaw och olika såser av). Två sorters potatis, fasta och mjöliga (till potatismos, ugnspotatis mm mm). Purjo (som jag har till typ allt, t.ex soppa eller i tofuröra) och vitlök. Och sist men inte minst ett stort paket havregryn (+ russin och solrosfrön)!!! Gröt till frukost är billigare än flingor OCH jag har upptäckt att det går åt mindre sojamjölk till gröt än till flingor! Havregrynen kan man ha till annat också, negerbollar om man är gottesugen, till scones, bröd mm.

Handlade rätt mycket och det gick bara på 270 kr och kommer räcka ett bra tag! :)


Man kan variera sin gröt i det oändliga och det gillar jag!

lördag 7 maj 2011

Saker jag vill ha

Det är inget kul att ständigt och jämt behöva gå fattig, sen den dag jag flyttade hemmifrån (då jag var 18, 8,5 år sedan) har jag levt på max 9000 (väldigt sällan så mycket) i månaden.
Finns så många saker som jag vill ha, eller anse mig behöva men det är skit att alltid behöva prioritera. Det är ju faktiskt inte så att sakerna kostar så mycket men mat och katterna är viktigast!

Här följer några av sakerna jag skulle vilja ha:




Ansiktskräm 149,- Lush              Ansiktsvatten 119,- Lush

Kånken N/S Ice Blue
Rengöring 119,- (eller 79,-) Lush      Ice Blue Kånken 586,- (www.outnet.se)

 
Urbanears "plattan" ca 599,-

fredag 6 maj 2011

Nedrans Otur

Gick till Ica, plockade på mig MASSOR. Vid kassan insåg jag att jag glömt plånboken och L hade inga pengar klockan var 20.30 och affären stänger 21.00 (Skitstad). Jag frågar snällt en kassörska om jag fick ställa varorna någonstans och springa hem för att hämta plånbok, något sur var hon men det gick bra.‎20.32 gick vi och 20.42 gick vi hemifrån mig och anlände till Ica kl 20.50. Nu har vi släpat hem tunga påsar och jag stinker svett. Jag som precis innan promenaden tagit ett långt skönt bad och luktade mumma. BLÄ!
Nu har jag iaf välfyllda skåp. Ska inleda en fattigmansmånad och har bunkrat upp med torkade bönor, linser och kikärtor.

Tubtanic

Jag måste ju visa er min osmakliga badkarspropp!!
Det är verkligen inte lätt att hitta en sådan nödvändig pryl så man får ta vad man hittar, valde mellan denna och en badankapropp.

Veckobad

Sedan jag flyttade har jag infört en ny "regel" och det är att jag varje söndags ska ta en avkopplande timme som bland annat ska innehålla ett varmt bad. Perfekt avslut på veckan och perfekt början på en ny.

Så jag har utöver Happy Blooming badoljan inhandlat bubbelbiten Dorothy och min favorit ansiktsmask från Lush. Några härliga handukar och andra tillbehör har också köpts.


Denna vecka fuskade jag dock lite och tog ett bad redan i dag, i tjugo minuter njöt jag i de väldoftande bubblorna med mask i ansiktet och en ihoprullad handuk under huvudet.

Jag satsar stenhårt på att pyssla om mig själv nu, jag behöver det och jag förtjänar det!!

torsdag 5 maj 2011

Efterlyser vänner och kamrater i Göteborg

Korten på bordet, jag känner mig en smula ensam här i Göteborg och skulle gärna komma i kontakt med trevligt folk att umgås med!!


Kortfattat om vad jag tycker om:
Mat och fika, vegetariskt och veganskt.
Teater. Museum. Loppisshopping.
Vin. Djur. Natur. Formgivning. Böcker osv osv.




Skriv till mig om du vill bli min kompis! ;D